Cultural History programme

News

Stage- vacature: Stichting Verborgen Stad

Nog op zoek naar een interessante stage? Heb je niet genoeg gekregen van public history? Wil jij het verleden met virtual reality inzichtelijk maken? Dankzij de nieuwste digitale ontwikkelingen is dit mogelijk – en jij kunt hier een bijdrage aan leveren.

In het kader van de 400- jarige herdenking van de beroemde Calvinistische kerkvergadering (Synode) uit 1618, wordt de oudste stad van Nederland, Dordrecht, gereconstrueerd zoals dat er toen uitzag. Jij kunt een bijdrage leveren aan dit project en iedereen de mogelijkheid geven straks in een virtuele omgeving zelfstandig door het verleden te dwalen. Hier kan iedereen allerlei informatie opdoen: interessant voor dummies en kenners. En: Een geheel nieuw project in Nederland.

Om dit project te kunnen verwezenlijken moet veel kennis bijeen worden gebracht: over de bouwgeschiedenis van straten en panden en historische informatie over plekken, gebeurtenissen, personen en achterliggende ontwikkelingen. Zin om de literatuur in te duiken? Of in beeld-databases? En in het archief? Zin om samen met een team, of met andere studenten, deze informatie te vergaren? Een mooie ervaring in historisch onderzoek, met een heel concreet doel. Geschiedenis en modernste digitale technologie komen hier samen.

Meer weten? Neem contact op met Theo Pronk, pronk@eshcc.eur.nl, 0629293589

We would like to know your opinion on this website and the monthly newsletter