Cultural History programme

Activities

Vrijwilligersvacature: Bartholomeus Gasthuis

Het Bartholomeus Gasthuis is een modern verpleeghuis en woonzorgcentrum. Het Gasthuis is ook een ‘Huis in de Wijk’. Het Huis in de Wijk is er op gericht dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen, daarbij ondersteund door de diensten van het Huis in de Wijk. Het Bartholomeus Gasthuis is gevestigd in een historisch pand in de Utrechtse binnenstad. Op deze plek wordt al ruim zes eeuwen zorg verleend: persoonlijk, kleinschalig en in een huiselijke sfeer. Aandacht, warmte, respect, gastvrijheid en professionaliteit zijn onze leidende principes.

Deze lange geschiedenis wordt beschreven in de permanente tentoonstelling Van Armenpot tot Zorgzwaartepakket. Voor deze tentoonstelling is de organisatie opzoek naar mensen die geinteresseerd zijn in de geschiedenis van (ouderen)zorg in Utrecht.

Deze gids moet minimaal een opleiding op hbo-niveau hebben, bij voorkeur ervaring in het rondleiden van groepen en representatief, rustig en tactvol zijn en goed en duidelijk Nederlands spreken. De tijdsbelasting is ongeveer 3 uur per maand op zondagochtend.

Het Gasthuis biedt een zinvolle maatschappelijke bezigheid, met jouw hulp draag je namelijk bij aan een plezierig leven van de bewoners, inhoudelijke begeleiding en vrijwilligersbijeenkomsten.

Heb je interesse? Stuur dan een korte email waarin je je motivatie voor deze vrijwilligerstaak beschrijft en aangeeft hoe het gewenste profiel bij je past.

 

 

 

We would like to know your opinion on this website and the monthly newsletter