Cultural History programme

Activities

Vrijwilligersvacature: Archief Eemland (Oral History Team)

Het Oral History Team van het Archief Eemland is op zoek naar enkele nieuwe collega’s. Lijkt het jou leuk om onderzoek te doen naar de geschiedenis van Amersfoort en omstreken? Wil jij meer ervaring opdoen met Oral History? Reageer dan snel!

Archief Eemland is een professionele dienstverlener in historische informatie in Amersfoort en de regio Eemland. Het is het historische informatiecentrum voor Amersfoort en omgeving. Het archief bestaat uit ongeveer 3,5 kilometer archieven, een beeldcollectie van 45.000 foto’s, een aanzienlijke kaartcollectie, een groeiende audiovisuele collectie en een rijke en historische bibliotheek. Dit is de plek waar mensen hun onderzoek starten, advies inwinnen, inspiratie opdoen of deelnemen aan verschillende activiteiten. Het is een actief historisch bedrijf dat, samen met zoveel mogelijk partners, de identiteit van de stad en regio bewaart en ontwikkeld en tevens stimuleert er kennis van te nemen.

Voor het Oral History Team is het archief op zoek naar enthousiaste mensen met goede sociale en communicatieve vaardigheden en interesse in erfgoed. Iemand met een academische achtergrond, bij voorkeur in de richtingen geschiedenis en/of antropologie. Ervaring met het bewerken van audio- en videobestanden is een pre. De werkzaamheden van de functie bestaan uit het doen van vooronderzoek, en het voorbereiden, uitvoeren en verwerken van interviews. Daarnaast vallen ook coördinerende werkzaamheden of audio- en videobewerking onder de werkzaamheden.

Wil jij graag de mogelijkheid krijgen achter de schermen mee te kijken bij een archief? Uitleg krijgen over de collectie en werkzaamheden? Ervaring opdoen met Oral History? Meld jezelf dan aan via een email aan archiefeemland@amersfoort.nl.

We would like to know your opinion on this website and the monthly newsletter